Kategóriák
Kosár
A kosár jelenleg üres
Összehasonlítás
Termékek hozzáadásához kattints az alattuk található Összehasonlítás gombra.
Termék kereső

Műtrágyák, lombtrágyák, virágtrágyák

A kerti trágyák széles választéka segíti a növények egészséges növekedését és virágzását. Az általános műtrágyák, mint például a NPK műtrágyák, speciális összetevőket tartalmaznak, amelyek nélkülözhetetlenek a növények táplálásához. Ezek az anyagok elősegítik a fotoszintézist, a gyökérfejlődést és a virágzást, eredményezve egy egészségesebb és gazdagabb kerti környezetet.
 
A lombtrágyák olyan tápanyagokat szállítanak a növények számára, amelyeket a levelek könnyen felvesznek. Ez javítja a növények tápláltságát és színgazdagságát. A virágtrágyák speciálisan a virágok számára kifejlesztett összetevőket tartalmaznak, amelyek támogatják a megfelelő virágzást és színképződést.
 
A műtrágyák különböző típusai alkalmazkodnak a növények különböző igényeihez. Az általános műtrágyák széles körűen használhatók, míg a NPK műtrágyák pontosan a nitrogén, foszfor és kálium arányát célozzák meg, amelyek alapvető tápanyagok a növények számára.
 
Ezek a trágyák kerti művészetünk esszenciális részei, amelyekkel biztosíthatjuk a növényeink optimális fejlődését és virágzását. A trágyázásnak a növények növekedési ciklusához igazodó, rendszeres része lehet a kertészkedésnek, és hozzájárulhat a kertünk egészségéhez és szépségéhez.
 

Az NPK műtrágyákról általában


Az NPK műtrágyák olyan összetett trágyák, amelyek három fő tápanyagot tartalmaznak: nitrogént (N), foszfort (P) és káliumot (K). Ezek a tápanyagok létfontosságúak a növények növekedéséhez és fejlődéséhez. Az NPK arányok különböző típusokban és alkalmazási területeken változhatnak, és az N, P és K az elemek vegyjeleit jelölik.
 
Nitrogén (N)
Az NPK műtrágyákban lévő nitrogén elsősorban a növények lombozatának és szárának fejlődését támogatja. A nitrogén szükséges a fehérje, a klorofill és más létfontosságú vegyületek képződéséhez. Ezenkívül segít a növényeknek az energia felvételében és raktározásában.
 
Foszfor (P)
A foszfor a gyökerek, virágok és gyümölcsök kialakulásában játszik kulcsfontosságú szerepet. Az NPK trágyákban lévő foszfor elősegíti a gyökérrendszer kialakulását, erősíti a virágzást és javítja a gyümölcsök minőségét. Az energiatároláshoz és átvitelhez is hozzájárul.
 
Kálium (K)
A kálium a növények általános stressztűrését segíti, és szerepet játszik a víz- és tápanyagfelvétel szabályozásában. Az NPK trágyákban lévő kálium javítja a növények ellenálló képességét a különféle stresszhatásokkal szemben, például szárazság vagy hideg időjárás esetén.
 
Az NPK műtrágyák széles körben alkalmazhatók a kertészeti és mezőgazdasági területeken, segítve a növényeket egészséges és termékeny növekedésben. Fontos azonban, hogy az adott növénytípus igényeihez és a talajanalízis eredményeihez igazítsuk a megfelelő NPK arányokat, hogy optimális eredményeket érjünk el.
Mutass többet
Találatok száma: 0
Megjelenítve:
Rendezés:

Nincs találat.



Miért válassz minket?


tapasztalat

30 év tapasztalat

Alapításunk óta eltelt közel 30 év, ezért bátran állíthatjuk, hogy rendelkezünk azzal a rutinnal, hogy minőségi kiszolgálást tudunk Neked nyújtani.



tapasztalat

Valódi bolt vagyunk

A Trans-Vidia Kft. nyíregyházi telephelyén több, mint 20 kollégánk azon dolgozik, hogy Téged a lehető leggyorsabban, legszakszerűbben szolgáljon ki. Tegyél minket próbára!


tapasztalat

Széleskörű raktárkészlet

Valódi bolt lévén óriási raktárkészlettel rendelkezünk, így rendelésedet nagyon hamar, akár 2-3 nap alatt kézhez kaphatod. Naponta frissítjük webáruházunkon a raktárunkban található készletet, ám ha mégsem lenne az általad rendelt termék készleten, kollégáink felveszik veled a kapcsolatot.


tapasztalat

Elérhetőek vagyunk

Kollégáink hétköznapokon 7-16 között, illetve szombaton 7-13 között szívesen segítenek, lépj velünk kapcsolatba!