Fugaszil szilikon átlátszó

2 490 Ft
1 liter (3.23 db):
8 032,26 Ft
Várható szállítási idő:
2 nap
Raktáron:
28 darab

Átvételi pontok 1490 Ft

Szállítás 1790 Ft-tól

Személyesen Ingyenes

További információk

Leírás
  • Víz, illetve levegőnedvesség kizárásával tárolható és azok hatására szobahőmérsékleten szilikongumivá vulkanizálódó, tömítő paszta.
  • Összetételét tekintve speciális szilikonpolimert, szilikonolajat, térhálosítót, nagy diszperzitású szilíciumoxidokat tartalmazó, paszta konzisztenciájú anyag.
  • Átvulkanizálódott állapotban vízzel, híg savakkal és lúgokkal szemben ellenálló.



Alkalmazási terület

Fürdőszobai szerelvények, fürdőkád-fal, mosdó-falillesztések, Menetes, vagy tokos fém és műanyag csőcsatlakozások víz- és gázálló tömítése. Kórházi műtők, üzemi konyhák vízszerelvényeinek higiénikus tömítése, szigetelése. Kemencék, sütők, cserépkályhák illesztéseinek tömítése.
Elektromos szerelvények időjárásálló lezárása. Gépkocsik, járművek szélvédőüveg illesztéseinek tartós tömítése. Műanyag és fém tetőszerkezetek illesztéseinek vízzáró tömítése. Univerzális, rugalmas tömítő- és ragasztóanyag laboratóriumban, műszerész gyakorlatban és a háztartásokban, stb. Nyílászáró szerkezetek (ajtók, ablakok) záró felületeinek légmentes szigetelése.




Jellemző tulajdonságok

Igen előnyös tulajdonsága, hogy mind vízszintes, mind függőleges felületen terülés, illetve megfolyás nélkül alkalmazható. Kiválóan tapad csempére, fémre (vas, acél, eloxált alumínium stb.) üvegre, műanyagokra (kemény PVC, bakelit, poliészter, stb.) natúr és festett fafelületekre, valamint zománcozott felületekre. Nem tapad polietilénre, polisztirolra, mely tulajdonságot formaleválasztásra lehet hasznosítani. A kivulkanizált gumi jó elektromos szigetelő, hideg- és hőálló (-50 0C - +180 0C-ig). Hidrofób, vízálló, híg savaknak és lúgoknak, valamint alkoholnak ellenáll. Ásványolajok és származékaik kismértékben duzzasztják.
100% SZILIKON! Jobb tapadás! Minimális zsugorodás! Jobban tisztítható! Jobb mechanikai ellenállás!




Műszaki jellemzők

  • Küllem könnyen kenhető, pasztaszerű
  • Nyitott idő (hőmérséklettől és páratartalomtól függően) max .20 perc
  • Átkötés (hőmérséklettől és páratartalomtól függően) max. 5 mm/24 óra
  • Állag függőleges felületen 1,0-1,5 cm-es vastagságban nem folyik meg
  • Kinyomhatóság (230C-on 3 mm-es fúvókán 4 bar-nál) 550 ml/perc



Alkalmazás módja

A jó tapadás érdekében a felületeket portalanítani és zsírtalanítani kell. A felületek portalanítását vizes lemosással, a zsírtalanítást oldószeres kezeléssel (pl. benzin, trikloretilén) célszerű végezni. Amennyiben a zsírtalanítás mosószerrel történik, a felületet tiszta vízzel le kell mosni és meg kell szárítani, mert mosószeres felületen nem megfelelő a tapadás. A tisztított felületre felvitt tömítő paszta felületén minimum 65 % relatív nedvességtartalom mellett kb. 15-20 perc múlva gumiszerű hártya képződik, mely a vulkanizáció kezdetét jelenti, 2 mm-nél nem vastagabb rétegek 24 órán belül kivulkanizálódnak, végleges mechanikai tulajdonsága csak egy hét múlva alakul ki.
Nyílászárók tömítése, szigetelése esetében következőképpen kell eljárni: a záró felület egyikére, célszerűen az állórészre (ablak vagy ajtó) nyomjuk ki a megfelelő paszta mennyiséget, majd helyezzünk rá polietilénfólia csíkot, ezt követően zárjuk össze a záró felületeket 24 órán keresztül a nyílászárókat ne bolygassuk, azt követően a zárószerkezetek használhatók, de a fóliacsíkot csak akkor távolítsuk el, ha az alatt levő tömítő paszta már átgumisodott.
A kitüremlett felesleges rész pengével, vagy éles késsel levágható. A tömített felület a szokásos módszerekkel tisztítható, azokkal szemben ellenáll.




Csomagolás, tárolás

A Fugaszil® B tömítő paszta műanyagflakonban (kartusban) kerül forgalomba 310 ml-es töltőtérfogattal.
Nedvességtől, savgőzöktől mentes, lehetőleg zárt raktárhelyiségben tárolható, +5 oC - + 35 oC között.

Termék paraméterek
.Gyártó / Márka Fugaszil
.Terméktípus Szilikonok
Kiszerelés 310 ml
Szín Transzparens / átlátszó
Kapcsolódó termékek


Miért válassz minket?


tapasztalat

30 év tapasztalat

Alapításunk óta eltelt közel 30 év, ezért bátran állíthatjuk, hogy rendelkezünk azzal a rutinnal, hogy minőségi kiszolgálást tudunk Neked nyújtani.



tapasztalat

Valódi bolt vagyunk

A Trans-Vidia Kft. nyíregyházi telephelyén több, mint 20 kollégánk azon dolgozik, hogy Téged a lehető leggyorsabban, legszakszerűbben szolgáljon ki. Tegyél minket próbára!


tapasztalat

Széleskörű raktárkészlet

Valódi bolt lévén óriási raktárkészlettel rendelkezünk, így rendelésedet nagyon hamar, akár 2-3 nap alatt kézhez kaphatod. Naponta frissítjük webáruházunkon a raktárunkban található készletet, ám ha mégsem lenne az általad rendelt termék készleten, kollégáink felveszik veled a kapcsolatot.


tapasztalat

Elérhetőek vagyunk

Kollégáink hétköznapokon 7-16 között, illetve szombaton 7-13 között szívesen segítenek, lépj velünk kapcsolatba!