FBS tömítő 70ml (CIKK- 100001911)

1 890 Ft
Egység ár:
1 890,00 Ft
Várható szállítási idő:
2 nap
Raktáron:
14 darab

Átvételi pontok 1490 Ft

Szállítás 1790 Ft-tól

Személyesen Ingyenes

További információk

Leírás

Az F.BS® egy szilikon bázison felépített paszta konzisztenciájú egykomponensű ragasztó és tömítőanyag, mely a levegő nedvességének hatására fokozatosan gumiszerű tulajdonságokat vesz fel. A kialakult ragasztófilm, illetve tömítő réteg rugalmas és ezt a tulajdonságát széles hőmérséklettartományban (-50 oC és +200 oC között használható) tartósan megtartja.


Tulajdonságok

Elsőrendű műszaki tulajdonságaiból adódóan kitűnően ellenáll vibrációs hatásoknak, nyíró- és húzófeszültségeknek továbbá nedvességnek, ózonnak és időjárási viszonyokból származó extrém behatásoknak. Jó az ellenálló képessége híg savakkal és lúgokkal szemben, kőolajszármazékok viszont kismértékben duzzasztják. Átvulkanizált állapotban igen jó elektromos szigetelő. Kifogástalanul tapad fémekre, üvegre, csempére, kemény PVC-re. bakelitre, natúr- és lakkozott fafelületekre stb. Nem tapad polietilénre és polipropilénre, ezt a tulajdonságát formaleválasztásra lehet hasznosít


Alkalmazási terület

Hézagok, repedések vízálló és légzáró tömítése. Fűtő- és hűtőberendezések szerelésénél a hagyományosan alkalmazott tömítések ragasztása. Nézőüvegek, figyelőablakok tömítése a vegyiparban. Klímaberendezések, klímaszekrények szerelésénél tömítőanyag. Lakókocsi szerkezeti elemeinek illesztésénél ragasztó és tömítőanyag. Üvegakváriumok ragasztása. Elektromos kábelkivezetések tömítése. Számok, betűk, adattáblák felragasztása, szerszámgépeken. Hajókabinok és hajóablakok tömítése. Kályhaajtók és azok figyelőablakainak tömítése. Elektromos szerelvények időjárásálló lezárása. Műszeriparban rezgéscsillapító tömítőanyag. Univerzális rugalmas ragasztó és tömítőanyag laboratóriumokban, műszerészgyakorlatban és a barkácsolók részére. Felhasználás előtt tapadás próba javasolt.


Alkalmazási feltételek

Az F.BS® ragasztó, illetve tömítőanyag felvitele előtt a felületeket – legyen az fém, fa, stb. – alaposan portalanítani és zsírtalanítani kell, illetve szükség esetén le kell csiszolni. A portalanítást vizes lemosással, a zsírtalanítást oldószeres kezeléssel (pl. könnyű benzin) célszerű végezni. A felület-előkészítés végső fázisa a felület szárítása, ugyanis jó tapadás csak száraz felületen érhető el. Amennyiben tömítésre használjuk az F.BS® -t, a felvitt tömítő paszta felületén kb. 15 perc múlva gumiszerű hártya képződik (60 % relatív légnedvesség mellett, szobahőmérsékleten), mely az átkötés kezdetét jelzi. Az átkötés folyamata a felület irányából befelé megy végbe. 5 mm-nél nem vastagabb rétegek 24 óra múlva átkeményednek. Ha ragasztási műveletet végzünk, a ragasztófilm átkeményedése a levegővel érintkező határfelületen indul meg a film síkja irányában befelé halad tovább.

Termék paraméterek
.Gyártó / Márka FBS
.Terméktípus Tömítők
Kiszerelés 70 ml
Kapcsolódó termékek


Miért válassz minket?


tapasztalat

30 év tapasztalat

Alapításunk óta eltelt közel 30 év, ezért bátran állíthatjuk, hogy rendelkezünk azzal a rutinnal, hogy minőségi kiszolgálást tudunk Neked nyújtani.



tapasztalat

Valódi bolt vagyunk

A Trans-Vidia Kft. nyíregyházi telephelyén több, mint 20 kollégánk azon dolgozik, hogy Téged a lehető leggyorsabban, legszakszerűbben szolgáljon ki. Tegyél minket próbára!


tapasztalat

Széleskörű raktárkészlet

Valódi bolt lévén óriási raktárkészlettel rendelkezünk, így rendelésedet nagyon hamar, akár 2-3 nap alatt kézhez kaphatod. Naponta frissítjük webáruházunkon a raktárunkban található készletet, ám ha mégsem lenne az általad rendelt termék készleten, kollégáink felveszik veled a kapcsolatot.


tapasztalat

Elérhetőek vagyunk

Kollégáink hétköznapokon 7-16 között, illetve szombaton 7-13 között szívesen segítenek, lépj velünk kapcsolatba!