Combi- Protec 100ml

4 990 Ft
1 liter (10 db):
49 900,00 Ft
Várható szállítási idő:
2 nap
Raktáron:
4 darab

Átvételi pontok 1490 Ft

Szállítás 1790 Ft-tól

Személyesen Ingyenes

További információk

Leírás

A hatályos jogszabályoknak megfelelően növényvédő szert nem áll módunkban szállítani, így személyesen, a Trans-Vidia Kft. telephelyén található Gazdaboltunkban tudod megvásárolni!


A hatásjavító segédanyag táplálkozási attraktáns, amely vonzó hatású a kártevő légy-, muslica- és poloskafajok imágóira, növelve a felhasznált rovarölő szer biológiai hatékonyságát. A permetlé készítése során a készítményt meleg, 40°C-os vízben előzetesen feloldva kell a permetlé tartályban lévő vízhez hozzá önteni és folyamatosan elkeverni.

A cseresznyelegyek és a nyugati dióburok-fúrólégy esetében az első legyek megjelenését követően 1 héttel célszerű az első csalétek célú kezelést (COMBI-PROTEC + rovarölő szer) elvégezni. A csalétek célú kezeléseket cseresznyében, meggyben, illetve dióban általában 10 naponta érdemes megismételni, a szezonban cseresznyelegyek ellen összesen 3-4, a dióburok-fúrólégy ellen 5-6 alkalommal. Amennyiben azonban nagyon magas – 32-35 oC – a léghőmérséklet, a kezelések közötti időtartamot 7 napra célszerű lerövidíteni.


Alkalmazási típusok


Hatásjavítás célú alkalmazás

Szabadföldi és növényházi gyümölcs– és zöldségkultúrák esetében az alkalmazott rovarölő szer hatásjavítása céljából végzett permetezés során a segédanyag 1,0 l/ha-os dózisát az adott kultúrában engedélyezett rovarölő szer előírt dózisával tankkeverékben, az előírt permetlé mennyiség felhasználásával kell kipermetezni az imágórajzás időszakában.

Csalétek célú alkalmazás

Csalétek célú alkalmazás esetén a hatásjavító segédanyag 5%-os oldatával a kezelendő területen a kezelendő lombfelület 10%-át szükséges permetezni hektáronként 20 litert nagy cseppmérettel kijuttatva az imágórajzás időszakában a gyártó által javasolt mintázatnak megfelelően. Az adott kultúrában felhasználható rovarölő szer hektáronként engedélyezett maximális dózisának 10%-át szükséges a hatásjavító segédanyag hektáronként kijuttatható mennyiségű (20 l) oldatához adagolni. Olyan rovarölőszert javasolt alkalmazni, amely nincs riasztó hatással a célkártevőre.

Nem egyöntetű növényállományban történő alkalmazása:

Nem egyöntetű növényállományban, tehát ahol a növényegyedek egymástól távolabb is elhelyezkedhetnek (pl.: szórvány gyümölcsös, házikert) az eloszlástól függően a lombfelület több, mint 10%-ának kezelése is szükségessé válhat. Ilyen esetben célszerű a lombozat 25%-át lepermetezni.

Légi kijuttatás

Az együtt alkalmazott rovarölő szer engedélyokiratával összhangban alkalmazható.


Combi Protec házikerti felhasználási javaslat


Házi kerti dózis

- Hatásjavítóként 10-20 ml/10 l permetlé

- Csalétekként 500 ml/10 l permetlé, 4 l/100m2 lémennyiséggel

Cseresznyelégy elleni védekezés

Cseresznyelegyeknél az imágórajzás általában május hónapban kezdődik, és akár júliusig eltarthat. Ebben az időszakban végezzük a kezeléseket, az imágórajzás kezdetétől, 7-10 naponta. Ez a fajták érési idejének figyelembevételével akár 3-5 permetezést is jelenthet szüretig.Cseresznyelegyek ellen 2 liter permetléhez 100 ml COMBI-PROTEC + 2,5 g, azaz a 4 grammos MOSPILAN 20 SG tasaknak 2/3 része szükséges.

A nyugati dióburok-fúrólégy elleni védekezés

A nyugati dióburok-fúrólégy esetében a kezeléseket szintén az imágórajzás kezdetétől – általában július közepétől szeptember közepéig – végezzük el, 7-10 naponta. Ez gyakorlatilag 4-5 permetezést jelent.Dióburok-fúrólégy ellen 2 liter permetléhez 100 ml COMBI-PROTEC + 4 g, vagyis egy teljes tasak 4 grammos MOSPILAN 20 SG kell.

A Combi-protec permetezésének javasolt technikája

A permetlevet a fa felső részébe juttassuk, durva cseppképzéssel, amolyan „helyenként fröcskölő” jelleggel, tehát ne a megszokott módon permetezzünk. A 2 liter permetlé néhány fa kezelésére elegendő, mivel itt nem cél a teljes fedettség, csak a nagy cseppekkel való beterítése a fa felső részének. A permetezéshez a hagyományos dugattyús háti permetező a legjobb választás, mivel esetében nincs légáram, nincs túlporlasztás, vagyis ez alkalmas a durva cseppképzésre. A permetlevet a korona külső felső részébe juttassuk, ezért hoszszabbító toldóelem alkalmazása javasolt. A Combi Protec + Mospilan 20 SG technológia önálló jellege miatt e kombinációhoz más készítmények hozzáadása nem javasolt! A COMBI-PROTEC csak kézmeleg vízben oldható fel könnyen. 40 C foknál melegebb vizet ne használjunk! A Combi Protec + Mospilan 20 SG technológia önálló jellege miatt e kombinációhoz más készítmények hozzáadása nem javasolt!

Termék paraméterek
.Név Combi-Protec
.Terméktípus Rovarölő szerek
Forgalmazási kategória III
Kapcsolódó termékek


Miért válassz minket?


tapasztalat

30 év tapasztalat

Alapításunk óta eltelt közel 30 év, ezért bátran állíthatjuk, hogy rendelkezünk azzal a rutinnal, hogy minőségi kiszolgálást tudunk Neked nyújtani.



tapasztalat

Valódi bolt vagyunk

A Trans-Vidia Kft. nyíregyházi telephelyén több, mint 20 kollégánk azon dolgozik, hogy Téged a lehető leggyorsabban, legszakszerűbben szolgáljon ki. Tegyél minket próbára!


tapasztalat

Széleskörű raktárkészlet

Valódi bolt lévén óriási raktárkészlettel rendelkezünk, így rendelésedet nagyon hamar, akár 2-3 nap alatt kézhez kaphatod. Naponta frissítjük webáruházunkon a raktárunkban található készletet, ám ha mégsem lenne az általad rendelt termék készleten, kollégáink felveszik veled a kapcsolatot.


tapasztalat

Elérhetőek vagyunk

Kollégáink hétköznapokon 7-16 között, illetve szombaton 7-13 között szívesen segítenek, lépj velünk kapcsolatba!