Teppeki 50 WG leveles rovarölő szer 1.5gr

1 190 Ft
Egység ár:
1 190,00 Ft
Várható szállítási idő:
2 nap
Raktáron:
5 darab

Átvételi pontok 1490 Ft

Szállítás 1790 Ft-tól

Személyesen Ingyenes

További információk

Leírás

A hatályos jogszabályoknak megfelelően növényvédő szert nem áll módunkban szállítani, így személyesen, a Trans-Vidia Kft. telephelyén található Gazdaboltunkban tudod megvásárolni!




Levéltetűirtó szer – szelektív – méhbarát - hatékony

A Teppeki 50 WG hatóanyaga a flonikamid, egy új hatóanyagcsoport első tagja. A készítmény felszívódik, és csúcsi irányban, a növény fiatal hajtásai felé terjed.
Transzlaminárisan, szisztemikusan és kontakt hatásmódban egyaránt hatékony.

Burgonya 4,5 g Teppeki 10 liter vízhez
Almatermésűek 1,5 g Teppeki 10 liter vízhez
Őszi és kajszibarack 1,5 g Teppeki 10 liter vízhez
Paprika 3,0 g Teppeki 10 liter vízhez
Dísznövények 1,5 g Teppeki 10 liter vízhez

Hatása gyors. A levéltetű táplálkozása, és ezzel együtt a mézharmattermelés, vírusátvitel, és a szaporodás egy órán belül megszűnik, amint a kártevő érintkezik a szerrel külsőleg vagy a kezelt növény szívogatása során. A készítmény hatékony a levéltetvek minden fejlődési alakjára, lárvákra és kifejlett egyedekre. A készítmény más hatóanyaggal szemben rezisztens levéltetűfajokat is elpusztítja. A kártétel gyors megszűntetését követően a levéltetű csak néhány nap múlva pusztul el.
A Teppeki 50 WG kíméli a hasznos élő szervezeteket, elősegítvén ezzel a levéltetvek természetes ellenségeinek munkáját.




Előnyei

  • Szelektív: kizárólag a tetvekre hat
  • Méhbarát: méhekre nem jelölésköteles
  • Hatékony és gyors: egy órán belül megszűnik a kártétel



Javasolt növényvédelmi technológia

A védekezéseket almatermésűekben, őszibarackban, cseresznyében, meggyben és szilvában levéltetvek ellen, sárgatálas megfigyelés alapján, az első egyedek betelepülésekor, a tömeges felszaporodás előtt kell elvégezni. A készítmény hosszú hatástartammal rendelkezik, ezért a permetezést az esetleges újabb betelepedéskor célszerű megismételni. Erőteljes viaszos bevonattal rendelkező levéltetvek (pl. hamvas őszibarack-levéltetű) esetében a hatás fokozása céljából javasolt könnyű nyári olajkészítménnyel kombinációban kijuttatni a készítményt.
Szabadföldi és hajtatott paprikában egy vegetációs időszakban csak egy kezelés végezhető. A szükséges további kezeléseket más hatásmechanizmusú szerrel kell elvégezni.

Hajtatott paradicsomban és hajtatott uborkában a levéltetvek (zöld őszibarack-levéltetű, uborkalevéltetű, üvegházi levéltetű) elleni védekezést az első kolóniák megjelenésekor javasolt elvégezni. Ennek időpontja a lombozat rendszeres vizuális megfigyelésével, valamint ragadós sárgalappal végzett csapdázással állapítható meg. A szükséges permetlé mennyiségét a lombozat méretének megfelelően kell megválasztani. Dísznövény kultúrákban a védekezéseket az első kolóniák megjelenésekor kell elkezdeni, és szükség szerint 1-2 alkalommal megismételni. Dísznövényfajokon előzetes fitotoxicitási vizsgálat elvégzése célszerű.

Kalászosokban, burgonyában, zöldborsóban valamint dohányban az első levéltetű telepek (kolóniák) megjelenésekor javasolt a védekezéseket megkezdeni. Kalászosokban és zöldborsóban egy tenyészidőszakon belül legfeljebb egyszer lehet kijuttatni a készítményt. Burgonyában és dohányban legfeljebb két alkalommal, 14 napos permetezési fordulóval lehet egy tenyészidőszakon belül kijuttatni a készítményt. A permetlé mennyiségét a lombfelület nagyságától, valamint az alkalmazott gép típusától függően.

Munkaegészségügyi várakozási ideje: 0 nap
Engedélyszám: 02.5/3453/3/2007. MgSzHK




Veszélyességi besorolás
A készítmény p.o. LD50 értéke (patkányon): >2000 mg/ttkg
Vízi szervezetekre való veszélyesség: nem jelölésköteles
Méhveszélyesség: nem jelölésköteles
Méhveszélyesség toxicitás alapján*: nem jelölésköteles;
Méhveszélyesség kockázatbecslés alapján: nem jelölésköteles
Veszélyességi besorolás a 1272/2008 EK rendelet alapján




Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvasd el a címkéken található használati utasítást!

Termék paraméterek
.Gyártó / Márka Ishihara
.Név Teppeki 50 WG
.Terméktípus Rovarölő szerek
Forgalmazási kategória III
Kapcsolódó termékek


Miért válassz minket?


tapasztalat

30 év tapasztalat

Alapításunk óta eltelt közel 30 év, ezért bátran állíthatjuk, hogy rendelkezünk azzal a rutinnal, hogy minőségi kiszolgálást tudunk Neked nyújtani.



tapasztalat

Valódi bolt vagyunk

A Trans-Vidia Kft. nyíregyházi telephelyén több, mint 20 kollégánk azon dolgozik, hogy Téged a lehető leggyorsabban, legszakszerűbben szolgáljon ki. Tegyél minket próbára!


tapasztalat

Széleskörű raktárkészlet

Valódi bolt lévén óriási raktárkészlettel rendelkezünk, így rendelésedet nagyon hamar, akár 2-3 nap alatt kézhez kaphatod. Naponta frissítjük webáruházunkon a raktárunkban található készletet, ám ha mégsem lenne az általad rendelt termék készleten, kollégáink felveszik veled a kapcsolatot.


tapasztalat

Elérhetőek vagyunk

Kollégáink hétköznapokon 7-16 között, illetve szombaton 7-13 között szívesen segítenek, lépj velünk kapcsolatba!