Coragen 20 SC rovarölő szer ampullás 2.5ml

2 490 Ft
Egység ár:
2 490,00 Ft
Várható szállítási idő:
2 nap
Raktáron:
15 darab

Átvételi pontok 1490 Ft

Szállítás 1790 Ft-tól

Személyesen Ingyenes

További információk

Leírás

A hatályos jogszabályoknak megfelelően növényvédő szert nem áll módunkban szállítani, így személyesen, a Trans-Vidia Kft. telephelyén található Gazdaboltunkban tudod megvásárolni!




  • Házikerti felhasználás: 2,5 ml/10l víz.
  • Egyedülállóan hatékony rovarölő szer a molykártevők ellen a kiváló minőségű termésért
  • Számos kultúrában felhasználható, egyedülállóan hatékony rovarölő szer. Gyors hatású és nagyon alacsony dózisban hatékony a kultúrnövényeken károsító legfontosabb rágó kártevők ellen.

A Coragen® a jelenlegi rovarölő szerekhez képest magasabb biológiai hatékonysággal rendelkezik molykártevők ellen. A Coragen® könnyen kezelhető és jól keverhető más készítményekkel is a jelenleg rendelkezésre álló vizsgálatok eredményei szerint. Kiválóan irtja a célkártevőket, de ugyanakkor minimális hatása van a hasznos rovarokra, ezért megfelelően használva tökéletesen megfelel az úgynevezett IPM technológiákban való alkalmazásnak is. A nagyon alacsony toxicitásnak köszönhetően (emlősök) a permetlé beszáradása után azonnal folytatható a kézi munka az ültetvényekben.

A Coragen® használatából származó előnyök
Eddig nem ismert, új hatásmód, ami segítség a reszisztencia kialakulása ellen.
Hosszú tartamhatás, hosszan tartó védelem a molykártevők ellen.
Azonnali táplálkozás leállítás, így nincs kártétel.
Széles hatásspektrum, sok kultúrában felhasználható.
Alacsony toxicitás, alacsony kockázat a felhasználóra és a fogyasztókra nézve.
Hatóanyag: 200 ml/l klorantraniliprol = DuPont™ Rynaxypyr®
Engedélyezett kultúrák: alma, burgonya, kukorica (vetőmag és takarmány), kukorica (csemege), körte, birs, naspolya, szőlő (bor, csemege).

Károsítók
  • Almában: almamoly, sodrómolyok, aknázó molyok.
  • Burgonyában: burgonyabogár.
  • Kukoricában, csemege kukoricában: gyapottok-bagolylepke, kukoricamoly.
  • Körtében, birsben, naspolyában: almamoly, körtemoly, sodrómolyok, aknázómolyok.
  • Szőlőben: szőlőmolyok.
Kultúra Károsító Dózis (ml/ha) é.v.i. (nap)
dió* almamoly,nyugati dióburok 175-200 21
borszőlő, csemegeszőlő szőlőmolyok 150-175 30
hajtatott paprika és
paradicsom* gyapottok-bagolylepke 125-200 3
alma, körte, birs, naspolya almamoly, körtemoly,sodrómolyok, aknázómolyok 125-200 14
körtemoly,
kukorica (takarmány-, csemege
és vetőmag kukorica) kukoricamoly, 100-125
aknázómolyok 125-150 14
szója* bogáncslepke 150
burgonya burgonyabogár 50-60 28
* Hatályos szükséghelyzeti engedély alapján.

Hatásmód és hatékonyság
A készítmény kontakt, felszívódó és gyomorméreg. Valódi tojásölő hatással rendelkezik, továbbá a már kikelt lárvák minden fejlődési alakja ellen hatékony. A kezelt petékből és tojásokból a lárva nem képes kikelni, a kelés pillanatában a hatóanyaggal érintkező lárvák néhány óra múlva elpusztulnak. Tünetek: paralízis, táplálkozásgátlás, teljes pusztulás. A bénultság és táplálkozásgátlás néhány órával a kezelés után jelentkeznek, a teljes pusztulás 2-4 nappal a kezelés után történik meg.
Kiemelkedően magas biológiai hatékonysággal rendelkezik, számos lepke- és bogárfaj ellen felhasználható. Gyors hatású és nagyon alacsony dózisban hatékony a legfontosabb rágó kártevők ellen (segít meggátolni a lárvák táplálkozását a kukorica levelén, csövén és megakadályozza a szárba való berágást). Könnyen kezelhető és jól keverhető más készítményekkel. Nagyon alacsony toxicitásának köszönhetően a permetlé beszáradása után azonnal folytatható a kézi munka a növényállományban. Hosszú hatástartama megakadályozza a kártevő populáció megtelepedését és felszaporodását is. Kiváló lárva- és tojásölő hatású, valamint egyes fajoknál az imágókra is hatással van. Új hatásmódjának köszönhetően hatékony a más hatóanyagokra már rezisztens kártevő populációk ellen is. Kíméletes a hasznos élő szervezetekre.

Felhasználási javaslatok
Kukoricában a kukoricamoly, illetve a gyapottok-bagolylepke elleni védekezést előrejelzésre alapozva, a lepkék tojásrakását követően, a tömeges lárvakelés előtt célszerű elvégezni. Erős rajzás esetén a 150 ml/ha-os dózis javasolt. Elhúzódó rajzáskor vagy újabb nemzedék rajzásakor szükség lehet a permetezés megismétlésére. A készítményhez 0,1 % Trend® 90 nedvesítőszer hozzáadása javasolható. A kukoricamoly fertőzés súlyosan csökkentheti a kukorica termését, ami gazdasági veszteséget eredményez.
A tojás kikelése után a lárvák a levélből táplálkoznak, mielőtt berágnák magukat a szárba. A szárban kirágott járatok gyakran a szár törését, a cső lehullását és a növény vízgazdálkodási funkcióinak elvesztését eredményezik. A kukoricamoly
fertőzés a termés mennyiségi (5–15%-os vagy magasabb) csökkenését okozhatja, továbbá káros hatással van a termés minőségére is.
A lepkekártevők fellépése esetén másodlagos kórokozók is megjelenhetnek, amelyek akár a káros toxin-tartalom jelentős növekedését is okozhatják. A kukoricamoly elleni védekezéssel ezeket a veszteségeket minimalizálhatja a termelő. A védekezés elősegítésére az FMC-Agro működteti a fénycsapda hálózatra alapozott Evalio® AgroSystems monitoring rendszert. További információkért forduljon területi szaktanácsadójához.
Burgonyában a burgonyabogár első nemzedéke elleni állománypermetezést lárvakeléskor kell végrehajtani. Egy tenyészidőszakban legfeljebb kétszer alkalmazható a készítmény.
Almában kártevő moly fajok ellen feromoncsapdás rajzásmegfigyeléshez igazítva kell a kezelést elvégezni a tömeges rajzás kezdetére időzítve, az ovicid hatás érvényesülése érdekében. Egy esetleges tartós lehűlés késleltetheti a tojásrakást és a lárvakelést. Almamoly ellen a védekezést a rajzás intenzitásától függően 14-21 naponként elegendő megismételni, míg más fajok károsításának a felléptekor 14 naponkénti ismételt védekezésre lehet szükség. A maximálisan engedélyezett két kezelést egymás után javasolt elvégezni. Az alma molykártevőinek előrejelzésére az FMC-Agro Hungary Kft. a hőösszeg számításra alapozott BIOFIX előrejelzési rendszert javasolja.
Körtében, birsben, naspolyában valamennyi felsorolt kártevő esetében a szexferomon csapdával végzett rajzásmegfigyelésre alapozva, a tömeges rajzás időszakában célszerű a kezelést elvégezni. A maximálisan engedélyezett két kezelést egymás után célszerű elvégezni.
Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezést a rajzáscsúcsot követő 4-6. napon célszerű elvégezni. A további szükséges kezeléseket más hatásmechanizmusú készítménnyel kell végezni. A kezelések hatásosságát az időben és szakszerűen elvégzett zöldmunkák jelentősen javítják.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvasd el a címkéken található használati utasítást!
Termék paraméterek
.Gyártó / Márka FMC
.Név Coragen 20 SC
.Terméktípus Rovarölő szerek
Forgalmazási kategória III
Kapcsolódó termékek


Miért válassz minket?


tapasztalat

30 év tapasztalat

Alapításunk óta eltelt közel 30 év, ezért bátran állíthatjuk, hogy rendelkezünk azzal a rutinnal, hogy minőségi kiszolgálást tudunk Neked nyújtani.



tapasztalat

Valódi bolt vagyunk

A Trans-Vidia Kft. nyíregyházi telephelyén több, mint 20 kollégánk azon dolgozik, hogy Téged a lehető leggyorsabban, legszakszerűbben szolgáljon ki. Tegyél minket próbára!


tapasztalat

Széleskörű raktárkészlet

Valódi bolt lévén óriási raktárkészlettel rendelkezünk, így rendelésedet nagyon hamar, akár 2-3 nap alatt kézhez kaphatod. Naponta frissítjük webáruházunkon a raktárunkban található készletet, ám ha mégsem lenne az általad rendelt termék készleten, kollégáink felveszik veled a kapcsolatot.


tapasztalat

Elérhetőek vagyunk

Kollégáink hétköznapokon 7-16 között, illetve szombaton 7-13 között szívesen segítenek, lépj velünk kapcsolatba!