Nissorun 10 WP leveles rovarölő szer 20gr

2 690 Ft
Egység ár:
2 690,00 Ft
Várható szállítási idő:
2 nap
Raktáron:
29 darab

Átvételi pontok 1490 Ft

Szállítás 1790 Ft-tól

Személyesen Ingyenes

További információk

Leírás

A hatályos jogszabályoknak megfelelően növényvédő szert nem áll módunkban szállítani, így személyesen, a Trans-Vidia Kft. telephelyén található Gazdaboltunkban tudod megvásárolni!




Atkaölőszer kiváló tojás, lárva és nymphaölő hatással. Takácsatka fajok ellen hatásos. Hatástartama 60-70 nap. A ragadozó atkákat, rovarokat, méheket kíméli.




Előírt növényvédelmi technológia

Almatermésű (alma, körte, birs, naspolya) kultúrákban valamint bor- és csemegeszőlőben a védekezéseket az előrejelzésre alapozva, téli tojásszámlálás alapján, elsősorban a takácsatkák áttelelő tojásai ellen kell elvégezni, a tojáskeléshez minél közelebbi időpontban. A vegetációban végzett permetezéskor célszerű a mozgó alakokat ölő kombinációs partnerrel együtt kijuttatni a készítményt. A felhasznált permetlé mennyiségét az ültetvény művelésmódjától, a lombkorona sűrűségétől és az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani (500-1700 l/ha). Kezelés ideje almatermésűekben (fenológiai állapot szerint) virágrügy-duzzadás – érés kezdete (BBCH 51- BBCH 81). Kezelés ideje bor- és csemegeszőlőben (fenológiai állapot szerint): ötleveles állapot – borsó nagyságú bogyók (BBCH 15 – BBCH 75)

Szabadföldi apróuborkában a védekezést a takácsatkák tömeges tojásrakásakor kell elvégezni. Évente maximálisan kétszeri kezelés ajánlott. A második kezeléskor elegendő lehet csak az új fejlődésű növényi részek permetezése, amit előzetes atkavizsgálattal kell megállapítani. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): négyleveles állapot – teljes érés (BBCH 14 – BBCH 89).

Hajtatott kígyóuborkában, tökben, sütőtökben, görög- és sárgadinnyében egy termesztési ciklus során egy alkalommal a takácsatkák tömeges tojásrakása időszakában célszerű a védekezést elvégezni. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): négyleveles állapot – teljes érés (BBCH 14 – BBCH 89).

Hajtatott paprikában, paradicsomban és tojásgyümölcsben egy termesztési ciklus során egy alkalommal a takácsatkák tömeges tojásrakása időszakában javasolt a védekezést elvégezni. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): négyleveles állapot – teljes érés (BBCH 14 – BBCH 89).

Bogyós gyümölcsű kultúrákban (málna, szeder, köszméte, ribiszke, josta, fekete bodza, gyepűrózsa) a permetezést a betakarítás után kell elvégezni. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): betakarítás után (BBCH 90).

Szamócában a szer egy vegetációs időszak alatt egyszer juttatható ki. A védekezést a takácsatkák tömeges tojásrakásakor célszerű elvégezni, amit előzetes növényvizsgálattal kell megállapítani. Erős fertőzés esetén a legnagyobb dózissal célszerű a védekezést végrehajtani. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): négyleveles (BBCH 14), illetve betakarítás után (BBCH 90).

Komlóban a védekezést a takácsatkák tömeges tojásrakásakor kell elvégezni. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): levélrügy-duzzadás – virágzat kifejlődött (BBCH 01 – BBCH 59).

Dísznövényekben a védekezést a takácsatkák felszaporodásának kezdetén szükséges elvégezni. Kezelés ideje (fenológiai állapot szerint): nincs korlátozás.

Díszfákon és díszcserjéken, valamint közterületi díszfákon és díszcserjéken piros gyümölcsfa-takácsatka ellen a lárvakelést megelőzően kell védekezni, ha a téli tojások mortalitása alacsony és a vesszők, gallyak 30 %-a életképes tojással fertőzött. Erősebb tavaszi kártétel esetén célszerű a mozgó alakok ellen engedélyezett atkaölő szerrel kombinációban kijuttatni. Közönséges takácsatka és más takácsatka-fajok ellen a kezelést a tömeges tojásrakás időszakában célszerű elvégezni, amit előzetes növényvizsgálattal kell megállapítani.

A készítmény felhasználása szerrotációban javasolt a rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében.
A készítményt közterületen csak felsőfokú növényvédelmi képesítéssel és hatályos engedéllyel rendelkező személy irányítása mellett lehet kijuttatni.
A közterületeken történő felhasználáskor a kezelésről az érintett lakosságot a helyben szokásos módon tájékoztatni kell, és fel kell hívni a figyelmet a kezeléssel járó közegészségügyi előírások betartására.
Frissen kezelt, permetezett területen tartózkodni tilos!
A kijuttatás során a permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott géptípustól függően kell megválasztani.

A hexitiazox hatóanyag az IRAC 10A atkanövekedést (fejlődést) gátlók csoportjába tartozik. Kontakt hatással rendelkező (nem felszívódó) gyomor méreg, melynek az atkák tojásaira, lárváira és nimfáira van ölő hatása, viszont a kifejlett, ivarérett egyedekre nem hat.

Házi-kerti felhasználás dózisa: 4-8 g készítmény/10 l víz




Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvasd el a címkéken található használati utasítást!

Termék paraméterek
.Gyártó / Márka Sumi Agro Hungary Kft.
.Név Nissorun 10 WP
.Terméktípus Rovarölő szerek
Forgalmazási kategória III
Kapcsolódó termékek


Miért válassz minket?


tapasztalat

30 év tapasztalat

Alapításunk óta eltelt közel 30 év, ezért bátran állíthatjuk, hogy rendelkezünk azzal a rutinnal, hogy minőségi kiszolgálást tudunk Neked nyújtani.



tapasztalat

Valódi bolt vagyunk

A Trans-Vidia Kft. nyíregyházi telephelyén több, mint 20 kollégánk azon dolgozik, hogy Téged a lehető leggyorsabban, legszakszerűbben szolgáljon ki. Tegyél minket próbára!


tapasztalat

Széleskörű raktárkészlet

Valódi bolt lévén óriási raktárkészlettel rendelkezünk, így rendelésedet nagyon hamar, akár 2-3 nap alatt kézhez kaphatod. Naponta frissítjük webáruházunkon a raktárunkban található készletet, ám ha mégsem lenne az általad rendelt termék készleten, kollégáink felveszik veled a kapcsolatot.


tapasztalat

Elérhetőek vagyunk

Kollégáink hétköznapokon 7-16 között, illetve szombaton 7-13 között szívesen segítenek, lépj velünk kapcsolatba!