Tempo gyomírtó szer /Laudis/ 1L

18 990 Ft
Egység ár:
1 liter = 18 990,00 Ft
Várható szállítási idő:
3 nap
Raktáron:
2 darab
Gyártó
Szállítás

Átvételi pontok 1190 Ft

Szállítás 1490 Ft-tól

Személyesen Ingyenes

Leírás

Gyomirtó permetezőszer kukorica (takarmány, csemege, vetőmag) és mák védelmére.
Széles hatásspektrum
Kiemelkedő szelektivitás
Gyors, látványos hatás
Megbízható hatékonyság
Azonos a Laudis termékkel

Kukorica kultúrában a készítményt posztemergensen kell kijuttatni függetlenül a fejlettségi állapottól 8 leveles állapotig, a magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles, a magról kelő egyszikűek 1-3 leveles fenológiai stádiumban, azok gyökérváltásakor. Fejlettebb gyomnövények ellen az engedélyokiratban meghatározott magasabb dózisban kell alkalmazni. A hatásmechanizmus fokozásának érdekében érdemes terbutilazin hatóanyagú készítmények engedélyezett dózisával kombinálni. Évelő kétszikű gyomfajok esetén, dikamba hatóanyagú készítményekkel (480 Solo-Extra) szükséges a kombinálása, megengedett dózisban. Kombinációs kijuttatás esetén a kukoricában csak a megadott fenológiai határok mellett és technológiai előírások szabályainak betartása mellett történhet.

Mákban a készítményt posztemergensen kell kijuttatni a mák 6-8 valódi leveles állapotában, amikor a legerősebb a védettséget biztosító viaszréteg a mákon. Csapadékos időjárás esetén a kijuttatással 2-3 napot várni kell a viaszréteg regenerálódásáig! A kezelést követően az időjárási tényezők, illetve a mák egészségi állapotának függvényében kismértékű, múlékony sárgulás (vagy sárga elszíneződés) fordulhat elő a mák növényeken.

Szakmérnök ajánlása

Kiváló esőállósággal rendelkezik, mindössze egy óra alatt felszívódik a növényben, így a lehulló csapadék nem befolyásolja a hatását. Hatóanyagai közül a tembotrion a kukoricában lebomlik, az izoxadifen-etil pedig elősegíti ezt lebomlást (csak a kultúrnövénynél, a gyomok esetében nem) így javítja a termék szelektivitását, ennek következtében az érzékenyebb fajtáknál pl: csemegekukorica is alkalmazható. Hatását főként levélen és hajtáson keresztül fejti ki, a kezelést követően a gyomnövények néhány napon belül kifehérednek, majd elpusztulnak. Csapadékos években 4-5 hetes talajon keresztüli tartamhatást is tapasztalható parlagfű, libatop-félék, disznóparéj-félék, köles fajok, valamint selyemmályva ellen.

Ez a termékleírás tájékoztató jellegű, a készítmény felhasználása előtt olvasd el a címkéken található használati utasítást!

A hatályos jogszabályoknak megfelelően növényvédő szert nem áll módunkban szállítani, így kizárólag személyesen, a Trans-Vidia Kft. telephelyén található Gazdaboltunkban tudod megvásárolni!

Termék paraméterek
.Gyártó / Márka Bayer
.Név Tempo
.Terméktípus Gyomírtó szerek
Forgalmazási kategória II
Kapcsolódó termékek

Miért válassz minket?


tapasztalat

30 év tapasztalat

Alapításunk óta eltelt közel 30 év, ezért bátran állíthatjuk, hogy rendelkezünk azzal a rutinnal, hogy minőségi kiszolgálást tudunk Neked nyújtani.tapasztalat

Valódi bolt vagyunk

Nyíregyházi telephelyünkön több, mint 20 kollégánk azon dolgozik, hogy Téged a lehető leggyorsabban, legszakszerűbben szolgáljon ki.tapasztalat

Széleskörű raktárkészlet

Valódi bolt lévén óriási raktárkészlettel rendelkezünk, így rendelésedet nagyon hamar, akár 2-3 nap alatt kézhez kapod.tapasztalat

Elérhetőek vagyunk

Kollégáink hétköznapokon 7-16 között, illetve szombaton 7-13 között szívesen segítenek, lépj velünk kapcsolatba!