Szűrők
Bruttó ár

12689Ft - 30491Ft
.Gyártó / Márka

(3)
.Terméktípus

(3)
Akciós / Új

(3)
Kategóriák
Kosár
A kosár jelenleg üres
Összehasonlítás
Termékek hozzáadásához kattints az alattuk található Összehasonlítás gombra.
Termék kereső

Balták, hasítófejszék

A balták, fejszék és hasító fejszék olyan kerti eszközök, amelyek kiválóan alkalmazhatók a fafeldolgozásban, tűzifa készítésben, valamint a kerti munkák során. Ezek a szerszámok különböző formájúak és méretűek lehetnek, és különböző célokra használhatók. Néhány fontos aspektus és jellemző, amelyekre figyelni kell:
 
Fa Feldolgozás: A balták, fejszék és hasító fejszék kiválóan alkalmazhatók fadarabok aprítására, kitermelésére és formázására. A megfelelő szerszám kiválasztása függ a fa típusától és a konkrét feladattól.
 
Ergonómia: Az ergonomikus kialakítás és kényelmes fogantyúk segítik a felhasználót a hatékony munkavégzésben és csökkentik a fáradtságot hosszabb használat során.
 
Késterjedelem: A késterjedelem meghatározza, milyen méretű fafadarabokat lehet az adott szerszámmal dolgozni. A nagyobb késterjedelem általában vastagabb fákhoz ajánlott.
 
Szerszámélezés: A könnyen élezhető penge és az élezhetőség gyakorisága fontos tényező. Jól élezett szerszámok hatékonyabban vágják a fát és hosszabb élettartamúak.
 
Használati Cél: A balták általában az erdőben történő vágáshoz használatosak, míg a fejszék és hasító fejszék kiválóak tűzifa készítéshez és fahasításhoz.
 
Anyagminőség: A jó minőségű anyagokból készült pengék és markolatok hozzájárulnak a szerszám tartósságához és ellenálló képességéhez.
 
Biztonság: A biztonsági szempontok, mint például a biztonsági zárak és védőburkolatok, növelik a használók biztonságát.
 
Az eszközök kiválasztásakor fontos figyelembe venni a specifikus munkafeladatokat és a személyes preferenciákat annak érdekében, hogy hatékonyan és biztonságosan tudj dolgozni. A megfelelő baltával, fejszével vagy hasító fejszével a fakészítés és fahasítás könnyebbé válik, hozzájárulva a hatékony kerti és fakerti munkákhoz.
Mutass többet
Találatok száma: 3
Megjelenítve:
Rendezés:

Mi a különbség balta, hasító balta, fejsze és hasító fejsze között?


A balta, hasító balta, fejsze és hasító fejsze mind olyan eszközök, amelyek a fafeldolgozásban és kerti munkálatokban használatosak, de különböznek egymástól funkcióik és kialakításuk tekintetében.
 
Balta
 
Általában könnyebb és rövidebb, mint a fejsze.
A balta kiválóan alkalmas fakivágásra és aprításra.
Szélesebb penge, amely lehetővé teszi a fa rostjainak könnyebb átvágását.
 
Hasító balta
 
Nagyobb fejmérettel rendelkezik, mint a hagyományos balta.
A fő funkciója a fa hasítása, farönkök, farönkök szétválasztása.
A penge szélesebb és súlyosabb, így hatékonyan hasíthat vastagabb faanyagokat is.
 
Fejsze
 
Általában hosszabb nyelű és nehezebb, mint a balta.
Főleg farönkök kivágására, faragására és különféle faipari munkákra használják.
A fejsze pengéje kisebb területre koncentrálódik, így nagyobb ereje van a faanyag megmunkálására.
 
Hasító fejsze
 
A hasító fejsze fő funkciója a fatörzsek hasítása.
A penge kialakítása lehetővé teszi a fa rostjainak szétválasztását, könnyebbé téve a farönkök hasadását.
Gyakran nehezebb és hosszabb nyelű, mint a hagyományos fejsze.
 
A választás a munka típusától és a faanyag méretétől függ. A balták és fejsek általában univerzálisan alkalmazhatók, míg a hasító balta és hasító fejsze elsősorban a fa hasítására és farönkök szétválasztására specializálódtak.


Miért válassz minket?


tapasztalat

30 év tapasztalat

Alapításunk óta eltelt közel 30 év, ezért bátran állíthatjuk, hogy rendelkezünk azzal a rutinnal, hogy minőségi kiszolgálást tudunk Neked nyújtani.tapasztalat

Valódi bolt vagyunk

A Trans-Vidia Kft. nyíregyházi telephelyén több, mint 20 kollégánk azon dolgozik, hogy Téged a lehető leggyorsabban, legszakszerűbben szolgáljon ki. Tegyél minket próbára!


tapasztalat

Széleskörű raktárkészlet

Valódi bolt lévén óriási raktárkészlettel rendelkezünk, így rendelésedet nagyon hamar, akár 2-3 nap alatt kézhez kaphatod. Naponta frissítjük webáruházunkon a raktárunkban található készletet, ám ha mégsem lenne az általad rendelt termék készleten, kollégáink felveszik veled a kapcsolatot.


tapasztalat

Elérhetőek vagyunk

Kollégáink hétköznapokon 7-16 között, illetve szombaton 7-13 között szívesen segítenek, lépj velünk kapcsolatba!